Merkkien koodaus

Merkkien koodaus on prosessi, jossa merkit (kuten ”a” tai ”3”) esitetään tietyllä tavalla, esimerkiksi tekstinä tietokoneen näytöllä.

Merkkien koodaus on prosessi, jossa merkit (kuten ”a” tai ”3”) esitetään tietyllä tavalla, esimerkiksi tekstinä tietokoneen näytöllä.

Morseaakkoset olivat varhainen merkkien koodausjärjestelmä, jota käytettiin lennättimien lähettämiseen sekä yhteydenpitoon laivoilla ja lentokoneilla. Morseaakkosissa jokainen kirjain kuvataan pisteiden ja viivojen (tai lyhyiden ja pitkien äänien) sarjana, jotka toisessa päässä olevat henkilöt muuttavat takaisin kirjaimiksi ymmärtääkseen viestin.

Tietokoneet tarvitsevat merkkien koodausjärjestelmiä, koska ne käsittelevät tietoa bitteinä ja tavuina (binäärijärjestelmä). Tämä tarkoittaa, että jokainen kirjain, numero, merkki, emoji ja välimerkki on kuvattava yksilölliseen binääriseen esitykseen. Kun merkit näkyvät muodossa ”�” tai merkkijonoina kuten ”ÃâšÃ'£”, se on merkkiongelma merkkien koodauksessa.

Vaikka merkkien koodausjärjestelmiä on monia erilaisia, kuten ASCII, Mac OS Roman, ISO 8859 ja MS Windows -merkistö, Unicode (Unicode Transmission Format - 8-bit, UTF-8) on järjestelmä, jossa on laajin valikoima merkkien esityksiä. Tämä tarkoittaa, että se on paras valinta, jotta ihmiset voivat käyttää sivustoasi eri kielillä.

Projekti jo mielessä?

Luodaan se yhdessä